About

Reményi-Gránicz Katalin vagyok, szoftverfejlesztő és női szabó. Egyedi gyártású női ruházati termékek alapszerkesztéseinek és egyszerűbb modellezési lépéseinek támogatására készítettem webes szolgáltatást, ami meggyorsítja a női szabók munkáját, mert az alapszerkesztés és modellezés munkaidejét lerövidíti, illetve megkönnyíti a hobbi varrónők munkáját, mert kevesebb igazításra van szükség egy már eleve méretre készült szabásminta használata során.  A szolgáltatásban jelenleg elérhető alapszerkesztések: női ruha/blúz és egyenes vonalú szoknya. 

A webes szolgáltatás bemenő adatai a testméretek, bőségtöbblet értékek illetve a modellezéshez szükséges méretek, kimenete pedig pdf dokumentumba mentett szabásminta. A webes szolgáltatás a megadott méretekkel elvégzi a szerkesztés és modellezés lépéseit majd elkészíti a szabásmintát, amit A4-s papírméretre feldarabol, hogy nyomtatható legyen. 

Egyetemi tanulmányaim során matematikát és informatikát tanultam, a légiközlekedési iparágban dolgozom szoftverfejlesztőként. Gyerekkorom óta szenvedélyem a szabás-varrás, rajzolás. Öltözék- és textil tervezést, rajzolást és festést a WWM Stúdióban tanultam W. Wieger Mariann képzőművésztől. Szabásminta szerkesztést, modellezést és szériázást pedig Majoros Zsuzsa szabómestertől. A női szabó szakmát a VSZC-ben tanultam Hunyadiné Nagy Gyöngyi és Hercegné Balog Ágnes szakoktatóktól. Szívesen dolgozom egyedi készítésű alapanyagokkal, ezért kezdtem el foglalkozni selyem és textil festéssel. Selyemkendőim és eddigi munkáim megtekinthetők a https://www.facebook.com/rgkfashion oldalon.